Annonsering på Google gjøres gjennom annonseplattformen Google Ads (tidl. kjent som Google Adwords) . For virksomheter med nettside og tilstedeværelse på nett er annonsering på Google nærmest blitt en «nødvendighet». Men det ikke alle vet er at annonsering med Google Ads gir virksomheter flere muligheter enn bare å annonsere på søkemotoren. Google har bygget opp et stort nettverk av partner nettsider og annonsemuligheter også utenfor søkemotoren. Den fulle oversikten får du her.

En av disse mulighetene finner du på Google Displaynettverk, som gir virksomheter mulighet til å annonsere med bannere og animerte annonser på alt fra nyhetssider til influensere og nisjesider.

Viste du at man for eksempel kan annonsere på Dagbladet gjennom Google?

Som laget for netthandel

Driver du netthandel? For nettbutikker har Google utviklet spesielle verktøy som gir eiere av nettbutikken med utsalg av fysiske produkter utvidete og automatiserte mulighet til selge sine varer gjennom Google Ads. Du kan lese mer om Google Shopping her.

En av de siste tilskuddene i Google Ads familien er muligheten til å lage såkalte Remarketing lister, eller Retargeting lister. Remarketing og Retargeting er to forskjellige ord for et og samme prinsipp. Google lar oss lage lister av interesserte kunder som besøker nettsiden din, som vi kan bruke som målgrupper for å annonsere direkte til disse kundene. Perfekt for å fange opp en potensiell kunde etter han har sett på et produkt eller tjeneste på nettsiden din.

Er Remarketing bra eller dårlig for kunden? Bra mener vi! Kontakt oss så forklarer vi hvorfor.

Google Ads gir oss også muligheten til å lage annonser i mange forskjellige formater. På Google kan vi nå ut med både tekstannomser, bildeannonser, animerte html og AMP annonser, samt videonnonser. Du kan lese mer om annonsering på YouTube under vår seksjon om Videomarkedsføring.

Hvordan lage gode tekstannonser? Les mer om vår annonseproduksjon her.

Hvor mye koster det?

Så hvor mye koster det egentlig å annonsere på Google? Enkelt sagt så betaler du kun for den trafikken vi faktisk greier å sende til nettsiden din. Dette er en mye mer rettferdig måte å prise et produkt på enn en annonseplass det man tar en fast pris uten å egentlig vite hva man får tilbake.

Trenger du et tilbud? Sjekk ut vår side hvor du kan lese mer og bestille Google Ads for deres virksomhet.